Hellig mat

Hvis æ fikk være sola di

Min kjære har bursdag i dag. Bursdagsmenyen så slik ut:

Forrett: Hjemmelaget krydderkake. (bursdagsbarnets ønske)
Middag: Hjemmelaget pestoburger med råstekte poteter.
Dessert: Hjemmelaget skoleboller. 

Heldig bursdagsbarn! 

I love you! <3

Cupcake love!

Jeg er ikke så veldig glad i glasur/frosting, jeg er mest glad i bunnen, men Magnus ytret et ønske om ordentlig frosting, og siden det er fredag så får han det slik han vil. Hihihi.
Finfine og herlige muffins var resultatet.

Håper dere har en like fin fredag som det jeg har!

Your wish is my command

Her har dere oppskriften på de nydelige knekkebrødene jeg har blitt hektet på. Alt er veldig enkelt, men det tar litt tid å steke de.

Handlelisten for tre brett med knekkebrød ser slik ut:
2 dl lettkokte havregryn
2 dl sammalt rug (fin eller grov)
2 dl solsikkekjerner
2 dl sesamfrø
2 dl havrekli
1 dl kruskakli
1 dl linfrø
2 ts salt
7,5 dl vann

Når alt er handlet inn, blander du alt sammen og lar det svelle i 10 minutter. Sett så på oven på varmluft og 150 grader, og legg bakepapir på stekebrettene du planlegger å bruke.
Blandingen skal nå fordeles på de tre brett, og det letteste å bruke for og få alt utover er en slikkepott. Jeg synes selv det er veldig godt å strø sesamfrø over, det gjør også at de ser litt bedre ut. Da er det tid for steking.Brettene skal først inn i 10 minutter, alle brettene stekes samtidig, ta de så ut og skjær med en pizzakniv den størrelsen du ønsker på dine knekkebrød. Når det er gjort skal brettene inn igjen, og nå skal de steke i 1 time og 15 minutter.
Etter all denne tiden i oven, skal du åpne døren på stekeoven og la den stå åpen i noen minutter, selv om varmen er på. Dette gjør at fuktigheten i knekkebrødene forsvinner. La knekkebrødene hvile seg på en rist, og det er viktig at de oppbevares i en lufttett boks. Det eneste som gjenstår nå er nytelsen!Pssst.. Knekkebrødene er overfantastisk med brunost på!

SøndagssyslerI dag har jeg bakt mitt andre parti med hjemmelaget knekkebrød. Det er helt sykt godt med hjemmelaget knekkis, slår alt av kjøpte knekkebrød.

Stortsett hele søndagen har gått med til å være hjemme og slappet av. En veldig fin dag har det vært. Nå er jeg nesten klar til å ta fatt på en ny uke, men det hadde ikke gjort noe med en fridag til altså.

hits